Ρύζια

 

'Οσπρια

 

Χωρίς Γλουτένη

 

Άλευρα

 

Ξηροί Καρποί

Κοινωνική Ευθύνη

Ανακύκλωση

Διαφημίσεις

    

 

Το 1923 ο Βασίλειος Αργυράκης ξεκινά το εμπόριο δημητριακών, οσπρίων και ρυζιού. Γρήγορα επεκτείνεται στο εισαγωγικό εμπόριο τροφίμων και λιπασμάτων και καλύπτει όλη τη Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

 

 

Το 1946 γίνεται το μεγάλο βήμα και η εταιρεία εγκαθίσταται στον Πειραιά, διατηρώντας το κατάστημα στην Καλαμάτα. 

Το 1953 με την είσοδο των 2 γιών του, του Κωνσταντίνου και Παναγιώτη Αργυράκη η εταιρεία μετονομάζεται σε ΑΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ Ο.Ε. 

 

Με συνεχείς επισκεψεις στους ορυζόνες της Λαμίας και της Θεσσαλονίκης δημιουργείται μια δυνατή σχέση του ιδίου με τους παραγωγούς.

Η σχέση αυτή θα δώσει την ώθηση ώστε το 1969 να παρουσιαστεί για πρώτη φορά το εμπορικό σήμα AKIS 

 

 

Την τελευταία 25ετία η εταιρεία εξελίσσεται ραγδαία.

Το 1977 αγοράζει οικόπεδο στον Ασπρόπυργο Αττικής και το 1980 αποκτά ιδιόκτητο εργοστάσιο που περιελάμβανε τμήμα επεξεργασίας και καθαρισμού οσπρίων, τμήμα αποφλοιώσεως και επεξεργασίας ρυζιού, καθώς και τμήμα συσκευασίας για το εμπορικό σήμα AKIS.

 

 

To 1984 η εταιρεία μετατρέπεται σε ΑΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ Α.Ε.Β.Ε

Το 1989 δημιουργείται ένα νέο εμπορικό σήμα. Οι Ξηροι Καρποί Astro Nuts

 

 

 Την ίδια χρονιά εξαγοράζεται εταιρεία Υγιεινών προιόντων και μαζί της και το εμπορικό σήμα trofini το οποίο άμεσα αλλάζει σε trofino.

 

 

Το 1995 η τρίτη γενιά έρχεται να ενισχύσει τις συνεχείς προσπάθειες για ανάπτυξη

 

Το 1996 η εταιρεία εκμεταλευόμενη μέρος των υποπροιόντων από την επεξεργασία των οσπρίων και του ρυζιού επεκτείνει τη δραστηριότητα της στον τομέα των ζωοτροφών για κατοικίδια με το εμπορικό σήμα CRITTERS.  

Το 1997 ολοκληρώνεται ο εκσυχρονισμός των εγκαταστάσεων με την προσθήκη νέων αποθηκευτικών χώρων, νέων μηχανών συσκευασίας καθώς και με την προσθήκη του τμήματος Υγροθερμικής κατεργασίας. Το συγκεκριμένο τμήμα τροφοδοτείται ενεργειακά με την καύση βιομάζας προερχόμενη από το φλοιό του ρυζιού. Έτσι το εργοστάσιο είναι κατά 60% ενεργειακά αυτόνομο και η καύση γίνεται με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον. Η τέφρα η οποία είναι το μόνο υποπροιόν της παραγωγικής διαδικασίας πωλείται σε εταιρείας Χάλυβα και παραγωγής πυρότουβλων.

 

 Το 1999 η εταιρεία εκμεταλεύεται τη πλεονάζουσα δυναμικότητα των εγκαταστάσεων και την τεχνογνωσία της νέας γενιάς και ξεκινά τη σταδιακή αλλαγή προσανατολισμού του εμπορικού σήματος trofino.

Το trofino πλέον αντιπροσωπεύει προιόντα Βιολογικής Γεωργίας. Μια νέα ξεχωριστή γραμμή παραγωγής αναπτύχθηκε προκειμένου να συνδιάσει υψηλής ποιότητας προιόντα και τις νέες διατροφικές συνήθειες του Έλληνα. 

Το 2004 η σειρά βιολογικών προιόντων trofino εμπλουτίζεται με καφέ ελληνικό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και γάλα εβαπορέ. Το 2006 με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η μεγάλη ανταπόκριση σε αυτά τα προιόντα, η ποικιλία των προιόντων trofino επεκτείνεται σε ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, σοκολάτες, είδη ντομάτας και είδη για σαλάτες καθώς και χυμούς φρούτων.

 

 Το 2011 η εταιρεία αναγνωρίζοντας το κενό στην Ελληνική αγορά για ποριόντα χωρίς γλουτένη και παρακολουθώντας την αύξηση τόσο στην Αμερική όσο και τη Βόρεια Ευρώπη, αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία του μεγαλύτερου Ευρωπαικού εργοστασίου προιόντων χωρίς γλουτένη, Sam Mills.

Το 2014 τα ζυμαρικά, μπισκότα, σάλτσες, δημητριακά, μπάρες δημητριακών και totrillas Sam Mills διανέμονται σε όλη την Ελλάδα σε πολύ προσιτές τιμές.

 Από το 2011 εώς σήμερα η εταιρεία αναπτύσει τις εξαγωγές βιολογικών προιόντων και έχει συνεργάτες που εμπιστεύονται τα βιολογικά προιόντα trofino σε Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία.

Το 2015 γίνεται η πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής άλευρων Χωρίς Γλουτένη με κωδικό πιστοποίησης GR-010.

Στο πέρασμα του χρόνου η εταιρεία μας ακολούθησε τις εξελίξεις της καθημερινής ζωής παραμένοντας πιστή στις διαχρονικές αξίες της ποιότητας και της υγιεινής διατροφής. 

 

Share
GreekEnglish (UK)
AKIS by akis.com.gr