Rice

 

Legumes

 

Gluten Free

 

Flour

 

Dry Nuts

Social Responsibility

Recycle

Advertisement

Notice
  • Lack of access rights - File 'http:/www.trofino.eu/photos/history02.jpg'
  • Lack of access rights - File 'http:/www.trofino.eu/photos/history04.jpg'

Ευθύνη

Η ΑΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ Α.Ε.Β.Ε έχει επενδύσει στην περιβαλλοντική διαχείριση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της.

Κατά τη διάρκεια της αποφλοίωσης του ρυζιού συλλέγεται ο φλοιός του ρυζιού σε σιλό και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ατμού. Ο ατμός που παράγεται από την καύση του φλοιού του ρυζιού χρησιμοποιείται εν μέρει στη διαδικασία parboiling (κίτρινο ρύζι). Η περίσσεια του ατμού χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που καλύπτει το 50-60% της κατανάλωσης του εργοστασίου σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Κατά την καύση του φλοιού παράγεται τέφρα (στάχτη), η οποία περιέχει οξείδιο του πυριτίου σε ποσοστό αρκετά υψηλό και είναι κατάλληλη για χρήση στην τσιμεντοβιομηχανία και συγκεκριμένα στην παραγωγή πυρότουβλων.

Η καύση γίνεται σε συνθήκες φιλικές προς το περιβάλλον, διότι υπάρχουν σειρά από φίλτρα που κατακρατούν την σκόνη. Τα φίλτρα αυτά είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν να διοχετευθεί η τέφρα στο περιβάλλον.

Εκτός από τη στάχτη που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία, τα υπόλοιπα υποπροϊόντα που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία του ρυζιού δεν πάνε χαμένα.

1. Σπασμένοι Κόκκοι ρυζιού
Οι σπασμένοι κόκκοι προορίζονται για ζωοτροφές κυρίως για σκύλους (γνωστό ως ρυζόνι για σκύλους).

2. Ρυζάλευρο 
Το ρυζάλευρο χρησιμοποιείται ως συστατικό για την παραγωγή διαφόρων ζωοτροφών.

Share

Φωτογραφίες

 

 

Share

Αρχική

Το 1923 Ο Βασίλειος Αργυράκης ξεκίνησε στην Καλαμάτα το εμπόριο Δημητριακών, Όσπρίων, Ρυζιού.

Το 1946 η εταιρεία εγκαθιστάται στην Αθήνα και διατηρεί υποκατάστημα στην Καλαμάτα.

Το 1953 η εταιρεία περνά στους διαδόχους και μετονομάζεται σε ΑΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ Ο.Ε.

Το 1989 η εταιρεία δημιουργεί 2 νέες μάρκες. ASTO NUTS για τους ξηρούς καρπούς και μέσω εξαγοράς εταιρείας το trofino για τα προιόντα Υγιεινής διατροφής.

Το 1997 ολοκληρώνεται ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου με νέες γραμμές παραγωγής η οποία καλύπτεται ενεργειακά με χρήση βιομάζας.

Το 1999 ξεκινά η αλλαγή προσανατολισμού της μάρκας trofino, και το trofino αντιπροσωπεύει προϊόντα Βιογολικής Γεωργίας. 

Το 2011 η εταιρεία λανσάρει στην αγορά τα προϊόντα χωρίς γλουτένη σε συνεργασία με το μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής προϊόντων χωρίς γλουτένη στην Ευρώπη.

Στο πέρασμα του χρόνου η εταιρεία ακολούθησε τις εξελίξεις της καθημερινότητας παραμένοντας πιστή στην ποιότητα.

Share

Profile

In 1923, Vassilis Argirakis sets up a trading company of Cereals, Pulses and Rice at Kalamata. The company soon expands its activities to food and fertilizer imports and thus, covers Peloponnese and Western Greece, too.

In 1946 the step forward is made. The company headquarters move to Pireaus, the biggest Greek Port maintaining the branch at Kalamata.

In 1953, the second generation takes control of the company and the trade name changes into Argirakis Bros S.A.

At that time, the company activities expand. Long-standing experience on pulses and rice leads the company to the processing and standardization of the above products and thus AKIS brand name is established.

  Throughout the last 25 years the company develops rapidly.

  In 1980, a private owned factory is built at Aspropyrgos with the following departments:
   - pulses cleaning and peeling,
   - rice mill, and
   - packaging department.

  In 1989, two brands names are created. "Astronuts" and "Trofino" for dry nuts and healthy diet products respectively.

In 1995, the third generation comes to reinforce the efforts for further development.

In 1996, Argirakis' Bros S.A activities expand to the pet food sector with the brand name "CRITTERS".
In 1997, the modernization of the factory is completed and the plant of parboiled rice is added.

In 1999, the brand name Trofino changes target and is gradually oriented to organic farming products. Greek consumers are enthusiastically welcoming the new products.

In 2004, we expand into Organic Pasta, Olive Oil and Coffee products
In 2006, dry nuts, sauces, honey and Fruit juices are added to Trofino “family”

In 2011 an important agreement is singned with the largest Gluten Free factory in EU -Sam Mills -. Sam Mills Gluten Free Products are now avalaible all over Greece.

In 2013 AKIS, lanches the first Greek Gluten Free product category with products such as Rice Flour, desert sweets etc. made exclusivily in Greece.

  Throughout the years, our company followed the modern life developments maintaining however, its high level products.

   At the beginning of the 21st century, with buildings expanding to 5,000 square meters, more than 40 people working at its premises and a National Sales Network, our company provides the   consumer, the customer and it's co-operators with new ideas and new  high level quality products.

 

Share
GreekEnglish (UK)
AKIS by akis.com.gr